Platforme

VOLJENA APLIKACIJA OTIŠLA NA "VEČNI POČINAK": Google iznenada ugasio muziku, moraćete da prebacite sve vaše podatke!

Nastala je pre devet godina...

Izvor: MONDO / Wiko

Znali smo da nas očekuje eventualni kraj Google Play Music aplikacije.

Sada je zvanično potvrđena "smrt" popularne aplikacije predviđene za muziku.

Kada je otvorite na svom Android uređaju dobićete poruku koja vas obaveštava da ta aplikacija više nije dostupna, a može se videti i ikonica Google Play Music aplikacije kako postaje YouTube Music. U poruci će da piše kako imate mogućnost da prebacite celu svoju "biblioteku" na YouTube Music. Imaćete dve opcije, prvu da započnete proces i druga koja vam omogućava da upravljate svojim podacima.

Druga opcija vas odvodi na sajt Google Play Music i odatle možete da skinete i da izbrišete vašu biblioteku, kao i da izbrišete istoriju. Jednom kada sve to obavite, ikonica bi trebala da nestane sa vašeg ekrana. Ono o čemu Google nije razmišljao je upravljanje o podacima koji se nalaze na vašem uređaju.

Ukoliko ste skinuli muziku kako bi je slušali bez upotrebe interneta, sada to ne možete da uradite sa ovom aplikacijom, a na vašem uređaju će se nagomilati ti podaci. Ako želite da izbrišete sve podatke sa te aplikacije, potrebno je da uđete u podešavanja (od telefona, ne od aplikacije), uđite u aplikacije i nađite Google Play Music kako bi obrisali keš memoriju i datu.

Google Play Music je nastao pre devet godina, prošlo je dve godine od prvog objavljivanja da će se ovaj sistem ugasiti i zameniti sa YouTube Music aplikacijom.

Da li ste koristili Google Play Music?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.