Disney + Marvel + Fox

DISNEY+ U SRBIJI OD 14. JUNA: Cena pretplate 7,99 evra mesečno

Nadamo se da neće biti pomeranja planova, kao što je to već jednom bio slučaj.

Izvor: MONDO / Disney / STAR

Kad se pojavio Disney+ mnogi od nas su se pitali kad bi ovaj striming TV, filmski i serijski servis mogao da otvori svoja virtuelna vrata za gledanje omiljenih Disney i Marvel sadržaja i kod nas.

Onda se krajem 2020. godine pojavila zvanična vest da bi se Disney+, ali ne pod tim nazivom, mogao pojaviti negde tokom 2021. godine i u Srbiji i Evropi, ali kao što svi znamo - to se nije desilo.

Disney+ će se u Istočnoj Evropi, dakle i kod nas, baš kao što su to učinili Netflix, Amazon Video i HBO Max, pojaviti integrisan sa dodatnim sadržajem, koji u ovom slučaju nude Disney studios, FOX, 20th Century, 20th Television. Searchlight Pictures i druge.

U našem regionu postoji mogućnost saradnje i sa lokalnom TV i filmskom industrijom, kao što to čini HBO, što je svakako plus i mogućnost više za domaće filmadžije da se lakše prezentuju na globalnom nivou.

Ukupno, Disney+ bi trebalo da se proširi na oko 50 teritorija, uključujući gotovo celu Evropu, ali i Afriku i Bliski Istok.

Kad je Disney+ najavljen krajem 2020. godine objavljeno je i da bi cena servisa mesečno mogla da bude devet dolara, što je oko 940 dinara u ovom trenutku.

Disney+ prednost jeste to što se filmske premijere na strimingu pojavljuju brzo nakon bioskopa ili istovremeno, uz doplatu

Ipak, zvanična cena pretplate na Disney+ u Srbiji će biti u evrima, i to 7,99 evra, odnosno 79,90, ako se plati za godinu dana u napred i to će biti jedini striming servis koji sadrži originalnu Disney i Marvel, Star Wars, Pixar i National Geographic produkciju non-stop.

Nadamo se da će sav sadržaj u ponudi biti ili sinhronizovan ili titlovan na srpski jezik. Disney+ ne podržava deljenje naloga, ali omogućava preuzimanje sadržaja za gledanje bez interneta i istovremenu upotrebu na do četiri uređaja - telefoni, tableti, televizori, računari, plejeri i drugi digitalni uređaji s vezom na internet.

Disney+ aplikacija je jedna od najpopularnijih u iOS i Android prodavnicama aplikacija i bila je proglašena najboljom po oceni Google kompanije za 2020. godinu.

Šta vi mislite o Disney+ servisu - da ili ne?

Disney+ servis i aplikacija filmovi serije video (MobIT)
Izvor: Disney Plus