RUSKA ARMIJA U VELIKOM PROBLEMU: Vojna komunikacija najslabija karika

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platforme
30.03.2022. / 11:37

RUSKA ARMIJA U VELIKOM PROBLEMU: Vojna komunikacija najslabija karika

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dok Holidej

To je lekcija koju nisu naučili ni u jednom ratu. U II svetskom ratu su samo komandni tenkovi na nivou čete imali radio vezu. Nemci su se trudili da uoče koji je komandni tenk i da njega eliminišu. Tek od 1944 su svi tenkovi imali radio vezu. U Avganistanu su komandanti i komandiri morali biti na prvim linijama zbog loših komunikacija, pa su ih mudžahedini "skidali." U Ukrajini im se isto događa. Otuda toliko ubijenih generala i proporcionalno drugih oficira. Šta više, koliko su na "pogrešnoj" talasnoj dužini po tom pitanju pokazuje i primer kako je potopljen brod "Orsk" u okupiranoj luci Berdojansk. Uredno je ruska TV Zvezda prikazala prilog o istovaru tenkova i druge opereme sa tog broda u toku samog istovara. Ukrajinci su iskoristili prikazane građevine da geolociraju brod i unište ga krstarećim projektilom. ps. Odgovor na pitanje o satelitima: Nemaju satelite i nemaju svoj GPS sistem (za razliku od SAD i Kine) jer nisu završili mrežu. Od novca koji je Putin ulagao u modernizaciju vojske, više od pola je završilo u jahtama na Mediteranu i nekretninama po zapadnoj Evropi.

Mikloš

@Dok Holidej Ne lupaj!

d

Zar nemaju svoje satelite?

Dok Holidej

@d Nemaju, novac namenjen modernizaciji sistema je više od pola završio u jahtama na Mediteranu i nekretninama po Zapadnoj Evropi.

Mikloš

@d GLONASS

Ruslan

Ma kako da ne, preko Google maps pitaju gde je skretanje kod Severnodonjecka prema Gorlovki, ko još veruje u ovu zapadnu propagandu!

WalC

Glonass im radi dobar deo posla.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi