šatro, gistro...

Procurile prve slike i specifikacije Nintendo Switch 2 konzole, a možda i nisu

Autor Miloš B. Jovanović

Autentičnost objavljenih rendera i fotografija nije potvrđena, ali se one poklapaju sa dosadašnjim glasinama koje su sugerisale određene specifikacije konzole

Izvor: SmartLife / Nintendo

Društvenim mrežama su počele da kruže slike koje navodno prikazuju prototip nadolazeće Nintendo Switch 2 igračke konzole i otkrivaju neke njene specifikacije.

Slike navodnog prototipa novog Switch-a objavio je jedan izvor iz Kine, nakon čega su se one munjevito proširile Reddit-om.

Autentičnost objavljenih rendera i fotografija nije potvrđena, ali se one poklapaju sa dosadašnjim glasinama koje su sugerisale da će konzola imati ekran dijagonale 8 inča, povezivanje Joy-Con kontrolera putem magnetne trake.

Slike sugerišu i uvođenje dodatnog zadnjeg tastera na kontroleru, smeštenog ispod ZR i ZL tastera.

Isti izvor navodno je otkrio i pojedine hardverske specifikacije Nintendo Switch 2 konzole. Tako će ona, prema tim tvrdnjama, imati 12GB radne memorije (tri puta više od originalnog Switch-a), kao i 256GB interne memorije za instalirnje igara (osam puta više od prve konzole).

Naravno, ništa od ovih informacija još uvek nije zvanično, niti ima potvrde da "porcurele" slike zaista prikazuju finalni oblik Nintendove nove konzole, prenosi HCL.

Zanimljivo je, međutim, da su brojni developeri nedavno bili pozvani u sedište američkog ogranka Nintenda, pa pojedini upućeniji izvori veruju da zvanično predstavljanje Switch 2 konzole zaista nije tako daleko.

BONUS VIDEO: