Učenje i jurnjava

NAUČITE DA PROGRAMIRATE i DA SE BORITE SA NOĆNIM MORAMA: Epic Games poklanja dve odlične igre 

Dead by Daylight i while True: learn () su na meniju besplatnih igara koje ove nedelje deli Epic Games.

Dead by daylight
Izvor: Smart Life/screenshot/ YouTube

Igra pod nazivom while True: learn () je prvo izašla za PlayStation konzolu i spada u neobične edukativne naslove sa kojima možete dobro da se zabavite i naučite nešto novo u procesu. Igra vas stavlja u cipele specijaliste za mašinsko učenje koji pravi neuronske mreže, ali izgleda da je vaša mačka bolja u vašem poslu od vas. Sada morate da rešite zagonetke da biste izgradili sistem prevođenja mačjeg na ljudski jezik.

Preuzimanjem ove igre, koja je izašla u martu 2018. godine uštedećete sebi oko 11 evra i kroz zagonetke naučiti nešto o mašinskom učenju. Specifična grafika je toliko nezahtevna da je dovoljno da okrenete mikrotalasnu na "defrost" i zakačite monitor na nju: Windows , procesor na 2 GBh, 2 GB RAM-a i integrisana grafika kao Intel HD 3000 od pre 12 godina.

Ako volite zagonetke

Ova igra je odlična glavolomka namenjena ljudima koji žele da saznaju više o tome kako funkcionišu mašinsko učenje i srodne tehnologije; roditeljima i nastavnicima koji traže zabavan i lak način da naprave uvod u logičko razmišljanje, programiranje i tehnologije za decu; programerima koji žele da nauče nove koncepte koje mogu primeniti na sopstveno kodiranje; igračima koji vole da zaokupe mozak i rade na različite načine, a da se i dalje zabavljaju; igračima koji žele da poboljšaju svoje veštine rešavanja problema i ljudima koji vole pametne mačke.

while True: learn () trejler
Izvor: YouTube / What's next in games?

U cipelama ubice

Dead by Daylight je sušta suprotnost gore pomenutoj igri. U pitanju je horor akcija u kojoj jedan protagonista juri četiri igrača na ograničenoj mapi. Iako je izašla pre pet godina, ova igra ima odličan koncept: Nemilosrdni ubica mora da uhvati, muči i ubije četiri igrača koji beže od njega na mapi.

Igrači koji treba da prežive igraju u trećem licu i imaju prednost bolje percepcije svoje okoline, dok predator – ubica igra u prvom licu, kako bi bolje mogao da se fokusira na svoj plen. Cilj preživelih u svakom susretu je da pobegnu sa "Killing Ground”, odnosno mape, tako da ih ubica ne uhvati u procesu. Ovo možda zvuči lako, ali verujte nam – nije, posebno jer je igra napravljena tako da se okruženje menja svaki put kada igrate.

Možda će vas zanimati

Igra obiluje ekstremnim nasiljem i poseduje najstroži rejting, što znači da je ograničena na igrače starije od 18 godina. Naravno, sam a igra je mnogo kompleksnija nego što to zaista deluje, a iako je izašla pre pet godina i dalje zahteva fin hardver za uživanje u detaljima tokom igre.

Dead by Daylight
Izvor: YouTube / Dead by Daylight

Preporučena mašina je Core i3 procesor 4. generacije ili AMD FX-8300, 8 GB memorije, GeForce 760 ili AMD HD 8800 sa bar 4 GB video RAM-a i 50 GB slobodnog prostora na sistemskom disku, sa dobrom internet konekcijom, naravno.

Obe igre su besplatne od danas do 9. decembra 2021. godine u 17h, a sve što treba da uradite da biste zauvek postali vlasnici je da se ulogujete na svoj Epic nalog i dodate ove dve igre u svoju biblioteku, štedeći oko 30 evra.

Tagovi