Apsolutni pobednik

NINTENDO SWITCH NASTAVLJA DA DOMINIRA: Na pravom putu da postane najuspešnija konzola svih vremena!

Nintendo beleži odlične rezultate i u 2021. godini!

Izvor: MONDO / Nintendo

Prodaja Nintendo Switch ručne konzole je porasla na 44% u periodu od januara do marta ove godine, kada se uporede podaci iz tog perioda prošle godine.

Nintendo-va konzola je na pragu da postane najprodavanija ikada, do ovog trenutka je prodato skoro 85 miliona Nintendo Switch konzola širom sveta.

Shodno tome je porasla i prodaja video igara za ovu konzolu, za 37%, što je oko 231 milion prodatih primeraka, u odnosu na 169 miliona prodatih igara prošle godine. Najpopularnije igre su Mario Kart 8 Deluxe (skoro 11 miliona prodatih primerak), Super Mario 3D All-Star (9 miliona primeraka) i Ring Fit Adventure (7,38 miliona primeraka). Najnovija igra Super Mario 3D World + Bowser’s Fury je prodata u 5,59 miliona primeraka, dok je i dalje najpopularniji Animal Crossing sa više od 20 miliona prodatih primeraka. 

Kupljeno je više od 587 miliona igara za Nintendo Switch konzolu od njenog izlaska

Ova japanska kompanija će veoma uskoro plasirati Nintendo Switch Light, a postoje navodi da ta kompanija radi i na novoj unapređenoj Switch konzoli koja će imati podršku za 4K rezoluciju, te da će posedovati i 720p OLED ekran veličine sedam inča. 

Što se tiče igara za ovu godinu, Nintendo fanovi mogu da očekuju naslove kao što su Miitopia, Mario Golf: Super Rush, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD i Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl.

Radi poređenja, Nintendo Wii je za 13 godina prodat u više od 100 miliona primeraka, Switch je 3. marta započeo svoju četvrtu godinu. Najprodavanija konzola svih vremena je PlayStation 2 (više od 155 miliona primeraka), dok je PlayStation 5 u prvom kvartalu 2021. godine prodat u svega 7,8 miliona, što je više od prodaje PS4 u svojoj prvoj godini.

Da li Nintendo Switch može da zauzme mesto na tronu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.