Bethesda

OZVANIČENA SARADNJA, PA JASNO STAVLJENO DO ZNANJA: Na štetu PlayStation konzole, Xbox i PC dobijaju ekskluzivne naslove

Microsoft je finalizovao kupovinu kompanije ZeniMax Media za 7,5 milijardi dolara.

Izvor: SMARTLife / Bethesda

Želja kompanije Microsoft je konačno ostvarena, oni su prisvojili izdavača Bethesda Softworks (vlasništvo ZeniMax Media), te se može reći da su obezbedili zaista sjajne naslove za Xbox Series S i Series X konzole.

Sada će ta kompanija imati 23 razvojna studija koji će raditi na video igrama.

"Ovo je sledeći korak u izgradnji vodećih razvojnih studija u industriji, to je obaveza koju imamo prema našoj Xbox zajednici" - rekao je šef sektora za gejming kompanije Microsoft, Fil Spenser. Potom je otkriveno ono što smo slutili da će se dogoditi: "Sa dodatkom kreativnog tima Bethesda-e, gejmeri treba da znaju da će Xbox konzola, PC i Game Pass biti najbolje mesto da doživite njihove naslove, uključujući nove naslove u budućnosti koje će biti ekskluzivne za Xbox i PC!" - otkrio je Fil Spenser.

Da biste stekli jasniju sliku, Bethesda poseduje programske timove kao što su Arkane, MachineGames, id Software, Tango Gameworks, i mnoge druge, a oni su zaslužni za naslove kao što su DOOM, Dishonored, Wolfenstein, The Elder Scroles, Fallout, itd... Microsoft sada poseduje 23 razvojna studija, u odnosu na kompaniju Sony koja ima 13 studija za pravljenje video igara za PlayStation konzolu. 

Predvideli smo da će se ovako nešto dogoditi, što je i normalno, ali ostaje misterija koji će to naslovi ostati ekskluzivni za računare i Xbox. Gotovo je izvesno da će video igre Deathloop i GhostWire: Tokyo,novi naslovi te kompanije izaći za PlayStation. Verujemo da će i novi Elder Scrolesizaći za PlayStation, pošto je Tod Hauard, šef Bethesda-e, izjavio da će šesti deo ove igre "teško biti ekskluziva za Xbox".

Možda u skorijoj budućnosti dobijemo informaciju koje će to igre biti ekskluzivne, veoma interesantno bi bilo kada bi to bila igra Indijana Džouns koja je uveliko u pripremi. Do sledećih informacija pogledajte dosadašnji rat ekskluziva Xbox i PlayStation konzole.  

GhostWire: Tokyo gejmplej
Izvor: PlayStation

Kako vi ocenjujete ovakav potez Microsoft-a?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.