Odlična zabava

UŠTEDITE 40 DOLARA: 2 sjajne igre su potpuno besplatne - mogu da ih igraju svi! (FOTO, VIDEO)

Metro: Last Light Redux i For The King za vas, potpuno "za dž" ;)

Metro: Last Light Redux i For The King su besplatne, pokupite ih!

Sredinom decembra 2020, EPIC je poklanjao fenomenalnu pucačinu Metro 2033.

Pred Novu godinu, GoG platforma nas je oduševila potpuno besplatno dostupnim nastavkom Metro 2033 igre, ali je akcija trajala samo tokom vikenda, pa ukoliko ste je propustili sad je Metro: Last Light Redux ponovo besplatan!

Ovog puta EPIC Store akcija traje duže, standardno celu nedelju, sve do 11. februara. Nastavak igre o preživelim stanovnicima Moskve, koji su spas od nuklearnog holokausta potražili u podzemnoj železnici i dalje operiše motivima ljudskog i natprirodnog zla.

Prvo je oličeno u frakcijama, zapravo stanicama-državama, koje su se formirale u mreži metroa: neonacisti, komunisti i drugi ekstremisti bore se za preimućstvo i jedni protiv drugih, dok nadnaravne sile i mutanti biju bitku (protiv vas) obaška, za sebe.

Za one koji su čitali knjige, valja napomenuti da Last Light nema gotovo nikakve veze s njenim literarnim sledbenikom (Metro 2034), već je potpuna fikcija, koju će Gluhovski objaviti kao Metro 2035. Da li je igra dobra kao i prvi deo? Objektivno ne, ali je solidan naslov svoje fele, a igra je pride i besplatna, tako da koga briga - preuzmite je svakako, neće se baciti ;)

Metro: Last Light Redux trejler (MobIT)
Izvor: Gaming EKT

For The King je druga besplatna igra ove nedelje na istom servisu. To je vrlo izazovna, u smislu igranja, mešavina nekoliko žanrova - strategije, borbe zasnovane na potezima i drugih elemenata. Svaki prelazak je unikatan, kako zbog mapa, koje se menjaju, potraga i događaja u igri. Istražite Fahrul univerzum u singlplejer ili multiplejer modu, zajedno sa drugim igračima.

Igru krasi, kao i mnoge druge izrađene u Unity engine-u, specifična takoreći alternativna indie grafika, koja objektivno nije za svakoga. No, ukoliko vam je do poteznog i često nemilosrdnog roguelike taktiziranja (gine se BAŠ često u igri…), svakako joj dajte šansu.

Na Epic Free Games linku su obe igre besplatne sve do 11. februara, a i jedna i druga u redovnoj prodaji koštaju 20 dolara. Hardverski gledano - igre su tek toliko zahtevne da ćete moći da ih igrate i na starijim mašinama!

Što ih ne biste preuzeli, zar ne?!

For the King video (MobIT)
Izvor: GameTrailers

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)