Ubisoft pretrpeo jak udarac

IGRA O HAKERIMA, HAKOVANA: Tek što je izašao ovaj hit, a već je procurio izvorni kod, uskoro će biti piratizovana!

Katastrofalne vesti za Ubisoft.

Nije prošlo ni nedelju dana od izlaska nastavka popularnog serijala video igara, a Watch Dogs Legion (29.10) je već naišao na prvi problem, može se reći i ogroman!

Još u oktobru je ransomware (ucenjivački softer) hakerska grupa Egregor tvrdila da su došli do privatnih podataka kompanije Crytek.

Sada je ta ista grupa uspela da se dokopa izvornog koda video igre kompanije Ubisoft, a da stvar bude još gora po francusku kompaniju, izvorni kod su postavili na internet, te je sada dostupan za preuzimanje. Izvorni kod za Watch Dogs Legion zauzima 560 gigabajta (GB).

U međuvremenu se oglasio Ubisoft: „Svesni smo tvrdnje ove grupe i trenutno sprovodimo istragu o potencijalnom incidentu o podacima bezbednosti“. Šta znači kada se otkrije nečiji izvorni kod? U suštini to znači problem za Ubisoft u ovom slučaju, pošto će se ova igra značajno lakše piratizovati, što će uticati na samu prodaju igre.

Tu muke ne prestaju, pošto će PC igrači imati i lakši pristup modovanju (menjanju izgleda, gejmpleja...) ove igre, ali će se uz pomoć istog saznati i planovi ove kompanije za budućnost. Naime, kada je otkriven izvorni kod Crytek-a, pojavile su se potom informacije da je u pripremi novi Crysis koji će biti BattleRoyal, kao i nastavak video igre Ryse. Vi svakako pogledajte na kojim podešavanjima možete da igrate ovu igru!

Kako stvari stoje, videćemo veoma uskoro šta se to sprema u francuskoj kuhinji!

Watch Dogs Legion - trejler za priču (MobIT)
Izvor: Ubisoft
Ryse trejler (MobIT)
Izvor: outsidexbox

Da li ste igrali Watch Dogs Legion?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi