Kad nema klime

RUS SA OTVORENIM KOKPITOM LETEO BRZINOM OD 2.000 KILOMETARA NA ČAS: Opšte ludilo, zapadni mediji šokirani! (VIDEO)

Sada smo videli sve!

Izvor: Mondo / Earliest Info

Neverovatan snimak kruži društvenim mrežama, na njemu se može videti jedan ruski pilot koji leti u najnovijem ruskom "nevidljivom" lovcu pete generacije SU-57.

Ta letelica je sposobna da razvije brzinu do Mah 2, što dođe 2.120 kilometara na sat.

Naime, ovaj video je objavljen povodom obeležavanja stogodišnjice Državnog centra za letačka ispitivanja Ministarstva odbrane Rusije „Čkalovˮ, a na njemu se može videti pilot koji bez zatvorenog kokpita leti! Veruje se da je zaštitni "poklopac" sklonjen radi testiranja hitne procedure ukoliko bi ta letelica zapala u tehnički problem pre bezbednog i uspešnog evakuisanja pilota. Pilot nosi specijalno odelo koje ga štiti od hladnog vetra i niske temperature, kao i zaštitnu kacigu.

Ovim snimkom naučnici tvrde da su Rusi pokazali da je moguće upravljati avionom i u slučaju gubitka poklopca na kabini, otkriva Sputnjik. Inostrani mediji, pogotovo američki, su sa oduševljenjem preneli ovaj snimak. SU-57 je u finalnoj fazi testiranja, a planira se da uskoro bude u potpunosti delotovoran. To će biti prvi ruski borbeni avion sa "stealth" tehnologijom (nevidljivom), te se spominje da je naslednik MiG-29 i SU-27 ruskih aviona, prenosi Metro.

Ruski pilot leti bez "poklopca" (MobIT)
Izvor: Earliest Info

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.