PS5 vs. XSX

PLAYSTATION 5 VEĆ "JEDE" XBOX SERIES X KONZOLE: Objavljeno koliko se PS5 već bolje prodaje, neverovatno! (FOTO, VIDEO)

Izvori navode da su Xbox Series konzole nove generacije privukle tek frakciju korisnika na početku pretprodaje…

Naručivanje unapred nove generacije konzola počelo je krajem septembra i prošlo je prilično turbulentno za obe strane, jer su konzole jednostavno - “planule“.

Najveće interesovanje je usmereno ka japanskoj konzoli, dok je manje zainteresovanih za kupovinu Xbox Series konzola, iako tu imaju opciju da kupe dosta jeftiniji Xbox Series S uređaj.

Prema anketi sprovedenoj u Sjedinjenim Državama, teritoriji koja je prilično ravnopravna za obe konzole, a ujedno je i najveće tržište na svetu i rezultati kažu da u toj zemlji vlada ogromno interesovanje za PlayStation 5 konzolom, gde je preko 80% onih, koji su uspeli da naruče unapred next-gen konzolu uzelo upravo Peticu.

Kad se brojke malo podele, vidi se da je interesovanje najveće za disk verziju gde je od svih učesnika ankete, njih 72% uzelo takav PS5, a 10% je uzelo digitalnu verziju.

Naravno, potrebno je uzeti u obzir da je možda Microsoft za proces ranog naručivanja obezbedio dosta manje konzola nego Sony, pošto su i one planule brzo. Tome u prilog govori podatak da 51 procenat kupaca, koji nisu uspeli da kupe Xbox Series konzolu i dalje planira da je kupi, ali je to i dalje slabije u odnosu na PS5.

Izgleda da cena neće biti presudna kod ove generacije konzola, i igrači ipak biraju platformu, koja će ponuditi najviše igara na samom početku, što je ubedljivo Sony, iako će one biti nešto skuplje.

Xbox na startu nema ekskluzive, a iole slaba ponuda je dodatno osakaćena odlaganjem Halo: Infinite za narednu godinu. Ipak, istraživanja tržišta i procene analitičara osim prodaje idu u drugom pravcu - dugoročne strategije obe kompanije. U tom kontekstu Microsoft “jede“ Sony, jer ima veliku i realnu šansu da svojim sistemom pretplate privuče više igrača, ne samo na Xbox konzoli, nego na bilo kom uređaju, na kojem je moguće igrati igre - čak i na običnom Smart televizoru.

Više o tome pročitajte u našem ranijem tekstu, na linku.

Koju konzolu biste vi izabrali za sebe?

PlayStation 5 nove igre i cene konzola video (MobIT)
Izvor: PlayStation

Xbox Series X - First Look Game Footage video (MobIT)
Izvor: Xbox

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Play! Zine / MONDO)

PLAYSTATION 5 VEĆ JEDE XBOX SERIES X: Objavljeno koliko se PS5 već bolje prodaje, neverovatno! (FOTO, VIDEO)