Gaming

Nova generacija uz 36 PUTA brži SSD disk - čitanje od 3,7 GB/s

Dolazeća generacija Xbox Series X konzole imaće 36 puta brži SSD od hard diska, koji ima Xbox One!

Sa konzolama nove generacije, koje samo što nisu stigle, sve je više informacija vezano za njihove performanse.

vanične informacije o konzolama nisu pružene, već ih dobijamo na kašičicu, što će se verovatno nastaviti dok se Sony i Microsoft ne reše da zvanično predstave sve detalje.

Sada se kroz greškom objavljeni izveštaj otkrilo kakav će drajv imati Xbox Series X konzola i koliko je on moćniji u odnosu na trenutnu generaciju. U izveštaju se navodi da se radi o jedinstvenom DRAM-less NVMe SSD-u, koji će biti kapaciteta do dva terabajta, u zavisnosti od verzije konzole.

Ono što privlači daleko više pažnje od samog smeštajnog kapaciteta jeste brzina čitanja podataka od 3,7 GB/s, što je čak 36 puta brže od drajva, koji nosi Xbox One konzola brzine “tričavih” 100 MB/s.

Moraćemo da sačekamo na zvanične informacije i stvarni prikaz performansi nove Xbox konzole, ali je definitivno da ćemo videti dosta brže drajvove za smeštanje igara sa gotovo momentalnim učitavanjem, što je i plan i jedne i druge strane.

Nekoliko izveštaja je do sada već navelo kako na osnovu proverenih informacija zna da će Xbox Series X biti jača konzola od PlayStation 5, ali i da će cena biti nešto viša. Da li će stvarno tako biti saznaćemo uskoro, jer je otkrivanje nove Sony konzole zakazano za početak februara, što će i Microsoft vrlo verovatno ispratiti, objašnjava Play! Zine.

Ko je spreman za novu bitku starih gejming vukova?! ;)

Xbox Series X video (MobIT)
Izvor: Xbox