Gaming

Otvoreno lažiranje istorije: Američki zločin pripisan Rusiji! (FOTO)

Call of Duty: Modern Warfare američki ratni zločin proglasio ruskim!

Izvor: MONDO portal / Activision

Utisci se još uvek sležu po pitanju najnovije Call of Duty igre, koja je izašla 25. oktobra, a kampanja igre je već dobila kritike zbog nerazumne pristrasnosti priče, ali i zbog otvorenog lažiranja istorije.

Momenat, koji je izazvao kontroverzu je poznat u istoriji kao “Autoput smrti”.

U pitanju je stvaran događaj, koji se desio za vreme Zalivskog rata, kad su savezničke snage na čelu sa SAD bombardovale vojsku Iraka u povlačenju, pri čemu je stradalo najmanje 1.500 ljudi, a prema nekim navodima, ta kolona je uključivala i izbeglice i civile, a ne samo vojsku.

Događaj je svakako kontroverzan i za mnoge je u pitanju čist ratni zločin i prekomerna upotreba sile.

Isti ovaj događaj se pominje i u novom izdanju Call of Duty: Modern Warfare, ali ovoga puta igra krivi jednostavno Ruse za ovaj događaj, kao što možete videti ispod.

Imajući u vidu da se već zna da Activision plaća novac američkim proizvođačima oružja, kako bi se ista u originalnu pojavila u igri, nije nemoguće da i vojska SAD ima direktan uticaj na to šta može, a šta ne može da se pojavi u video-igrama napravljenim u SAD, baš kao što postoji i odeljenje za Holivud.

Ovo otvoreno lažiranje istorije još uvek izaziva lavinu komentara na internetu, ali se ni Activision niti američka ili ruska vojska nisu oglašavali tim povodom, napominje Play! Zine.