Konzola-alarm

NINTENDO SWITCH VAS ŠTITI OD PROVALNIKA: Sigurno niste znali za ovu funkciju konzole

Nova aplikacija vam omogućava da napravite zamke po kući korišćenjem Joy-Con džojstika.

Spy alarm
Izvor: SmartLife / Nintendo eShop

Jedna od stvari koju zna malo broj korisnika Nintendo Switch konzole je da desni džojstik sa donje strane ima infra crveni transiver, koji je zamišljen kao dodatak koji se može koristiti u pojedinim igrama. Na žalost, malo razvojnih timova je videlo ovo kao koristan dodatak, pa je desni džojstik ostao samo – džojstik.

Spy Alarm i pretvara vaše džojstike u nevidljive zamke za provalnike i neželjene goste

Kada neko preseče infra crveni zrak, Switch može da zabeleži trenutak ili da aktivira alarm. Razvojni tim kaže da džojstik najbolje radi kada se postavi na ivicu ravne površine, a imate četiri različita alarma koje možete odabrati za slučaj da neko prekine postavljeni snop.

Treba imati na umu da je ograničenje snopa oko 1 metar daljine, kao i baterija džojstika, pa nemojte računati na to da Spy Alarm može da zameni kućni protiv-provalni sistem, ali može biti zabavni dodatak koji možete koristiti kada želite da vidite ko noću krši dijetu ili se iskrada iz kuće, pa čak i kada se vraća. Aplikacija takođe dozvoljava promenu osetljivosti IC snopa jednostavnim slajderom, kao i da pregledate log koji beleži sve aktivnosti koje je detektovao džojstik.

Spy Alarm nam stiže na Nintendo eShop 27. maja po ceni od 10 dolara. Ako vam se sviđa, možda nije loše da sačekate da bude neki popust.

Tagovi