Pametniji život

ZAVIRITE U WELLPORT STANOVE i pogledajte kako u Srbiji izgleda smart home sistem i upravljanje uređajima preko telefona

Smart House sistem je popularan širom sveta jer je veoma koristan i ako ste pomislili da je reč o naučnoj fantastici, prevarili ste se - dostupan je i nama!

Izvor: SmartLife / Wellport

Koliko puta do sada vam se desilo da nakon što ste izašli iz svog stana uopšte niste sigurni da li ste isključili sve kućne aparate?

Ili, na primer, maštate o tome da bojler uključite i pre nego što se vratite kući?

Vlasnici stanova koji imaju na raspolaganju Smart House sistem više nemaju te probleme, niti moraju komšijama da ostave ključeve od svog stana kada idu na put. Oni pomoću aplikacije na svom telefonu mogu izdaleka da uključe grejanje, bojler, da isključe svetlo, provere da li je neki uređaj ostao uključen.

I ne samo to. Ovaj savremeni sistem daljinskog upravljanja omogućava korisnicima da podižu i spuštaju roletne čak i ako su na drugom kontinentu. Kada se s puta vraćaju kući ili umorni s posla, u njihovom domu mogu da ih dočekaju omiljena muzika i topla voda za šolju čaja.

Smart House sistem je popularan širom sveta jer je veoma koristan i ako ste pomislili da je reč o naučnoj fantastici, prevarili ste se - na raspolaganju je stanovnicima glavnog grada Srbije, koji su se uselili u Wellport, prvi kondominijum na Novom Beogradu.

U tom savremenom stambenom kompleksu, koji gradi renomirana izraelska kompanija Shikun&Binui Group, svi tipski stanovi imaju ugrađenu pripremu za Smart House sistem, dok stanovi na penthaus nivou imaju celokupan sistem sa osnovnim paketom kontrola.

Reč je o pet osnovnih funkcionalnosti koje stanari mogu i ne moraju da koriste:

  • kontrola bojlera
  • podnog grejanja
  • klima uređaja
  • roletni i
  • kalorimetra za potrošnju grejanja.

Sve funkcionalnosti se kontrolišu pomoću aplikacije na telefonu, tabletu ili kompjuteru, koja je besplatna i napravljena je u Srbiji. Smart House sistemom može da se upravlja i putem zidne konzole sa funkcijama, čiji dizajn i boju stanovnici Wellport kondominijuma mogu sami da biraju.

Takođe, ovaj sistem je moguće nadograditi u skladu sa ličnim afinitetima i potrebama. U obzir dolaze sledeće funkcije:

  • da se isključe svetla koja su slučajno ostala uključena
  • da se aktivira mašina za pranje veša
  • uključi rerna u šporetu kako bi ručak bio ugrejan i pre nego što s posla stignete kući i
  • da se napravi romantična atmosfera tako što će se uključiti opuštajuća muzika.

Najvažnije, sistem je zaštićen i ne postoji mogućnost da ga koristi bilo ko drugi osim vlasnika stanova.

Osim Smart House sistema, Wellport kondominijum svojim stanarima pruža pregršt drugih pogodnosti zbog kojih je ovaj savremeni stambeni kompleks jedinstven na tržištu. Kartični pristup, centralna recepcija, profesionalno obezbeđenje i video nadzor 24/7, podzemne garaže sa kartičnom kontrolom pristupa, zelene površine, teretana na otvorenom i igrališta za decu mogu da koriste isključivo stanari. Kada se tome doda i činjenica da je Wellport isključivo stambeni projekat, bez lokala i prodavnica, jasno je zbog čega je popularnost tako velika da se čak prave i liste čekanja.

Uverite se i lično - posetite pokazni stan i prodajnu kancelariju u Ulici Tadije Sondermajera. Stručni tim vodeće konsultantske kuće za nekretnine u Srbiji CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield Grupe, i ekskluzivni je zastupnik za prodaju Wellport stanova, upoznaće vas sa svim prednostima prvog kondominijuma na Novom Beogradu - sigurne luke koja vas čeka.

Wellport video prezentacija
Izvor: Wellport Belgrade