STIŽE NOVI SISTEM PUNJENJA TELEFONA: Android 12 će doneti opciju za duži vek baterije?

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mobilnost
16.08.2021. / 13:34 13:49

STIŽE NOVI SISTEM PUNJENJA TELEFONA: Android 12 će doneti opciju za duži vek baterije?

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Apsolutno se slazem sa Đorđetom. Dodao bih samo da besposlen popa krsti jariće... te priče u vezi punjenja baterije su čiste besmislice. Definicija punjenja je napravljena kada i te iste baterije.

Djordje

Molim vas pogledajte krivu CC/CV punjenja litijusmkih ćelija pa onda pročitajte ponovo vas tekst i zapitajte se šta ste napisali. Struja je konstantna dok napon baterije ne dodje do 4.1-4.35V , tada punjač ulazi u CV mod i struja polako opada. Cela svrha punjenja do 80% je da se ne ulazi vremenski u kompletni CV režim nego samo deo vremena jer nema potrebe čekati mnogo da napunite zadnjih 20%. Baterija vuče najveću struju do 80% posle struja punjenja opada. Zato se zadnjih 80% sporo pune. Ako bas želite da vam baterija dugo traje, držite je izmedju 40-60% i NE IZLAZITE TELEFON TOPLOTI jer toplota ubija baterije. Ako vam je teško držati se 40-60% držite se onda 20-80%. Nema ništa gore nego kad cvakate telefon dok se puni i on se sav ugreje i usporava punjenje i posle izlazete bateriju TOPLOTI duži vremenski period. Isto važi za ostavljanje telefona na direkt suncevoj svetlosti ili kad se puni ispod jastuka itd da ne može lepo da se hladi. To što ste napisali da se sve više struje gura pri kraju punjenja i na silu to je cista izmisljotina. U CV režimu potrošač vuče koliko on hoće, u CC režimu izvor gura koliko on hoće.

Beogradska seljačina

To je jedno izazivanje veštačkog straha sa unapred nametnutim polovičnim rešenjem. Za 2-3 godine niko više nema isti uređaj, a dotle će mu baš svaka baterija opravdati upotrebnu vrednost, uz minimum elementarne logike.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi