Zdravlje na klik

SRPSKA APLIKACIJA REŠAVA ZDRAVSTVENE PROBLEME: Par klikova do željenog doktora uz lečenje kod kuće i preko video poziva

Aplikacija iz Srbije povezala je biznis, moderne tehnologije i inovativan pristup zdravstvu, koji svakome omogućava da se leči i kod kuće!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Da li i kako lekari u Srbiji mogu da zarađuju poput lekara u SAD ili Nemačkoj? Da li zdravstveni sistem Srbije može da postane najveća izvozna industrija?

Kako smanjiti liste čekanja i svakom pacijentu omogućiti ravnopravan pristup vrhunskim stručnjacima u najkraćem roku? Da li je moguće voditi računa o zdravlju iz svog doma i šta nam to donosi u budućnosti?

Koliko vam je puta lekar bio potreban, a da niste bili u mogućnosti da ga posetite ili zakažete pregled u najkraćem roku? Koliko smo puta tokom pandemije COVID-19 prinuđeni da pregled odložimo za neko “bolje” vreme?

Kako bi odgovorila na sva ova, ali brojna druga pitanja predstavljena je prva mobilna zdravstvena aplikacija u Srbiji, čiji je cilj pre svega da zdravstvenu negu učini dostupnijom, pristupačnijom i efikasnijom za sve - GDC Visit Me.

Biznis model aplikacije objedinjuje kategorije kakve su biznis, moderne tehnologije i inovativan pristup zdravstvu. Jedinstvena je u svetu, jer korisniku omogućava da na jednom mestu zakaže sve vrste pregleda (kućnu posetu, pregled na željenoj klinici ili pak video poziv) u najkraćem vremenskom periodu i po najpristupačnijim cenama za sebe, članove svoje porodice ili roditelje, bilo da živi u Srbiji ili u inostranstvu.

Na aplikaciji možete videti dostupne lekare, medicinske sestre/tehničare, fizioterapeute, psihologe, farmaceute i laborante. Takođe, pored imena zdravstvenog radnika, nalazi se i ime partnerske klinike u kojoj je odabrani lekar zaposlen, kao i druge informacije, uključujući cenu.

Globalnom tržištu za zdravstvo nedostaje čak 40% zdravstvenih radnika i liste čekanja se stalno podužuju. U ovakvim okolnostima, novi sistem zdravstvenim radnicima da iz svoje zemlje pružaju usluge, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu (putem video poziva). To znači da najveća izvozna industrija Srbije veoma brzo može da postane upravo zdravstveni sistem.

Trenutno, registrovano je preko 300 lekara svih specijalnosti, koji su na raspolaganju građanima, a cilj je da ovaj broj do kraja sledeće godine pređe 1.200.

GDC Visit Me aplikacija, kompanije Global Digital Clinic, nudi opcije sa odabranim lekarima i medicinskim osobljem:

  • Naručivanje kućnih poseta
  • Zakazivanje pregleda u ordinaciji/klinici
  • Video konsultacije

Jedna od posebnih pogodnosti jeste da kućnu posetu lekara/medicinskog osoblja ili pregled na klinikama možete naručiti za sebe ili za druge osobe. Aplikaciju možete koristiti bilo da ste u Srbiji ili u inostranstvu, što je od posebnog značaja za naše ljude u dijaspori, jer im daje mogućnost da roditeljima obezbede lekara i/ili medicinsko osoblje 24/7.

Takođe, putem video poziva naši ljudi u dijaspori mogu da se konsultuju sa bilo kojim lekarom u našoj zemlji, imajući u vidu činjenicu koliko je teško doći do željenog lekara, kako zbog listi čekanja, tako i zbog jezičke i kulturološke barijere. Istovremeno, pacijenti koji žive u manjim mestima širom naše zemlje, sad imaju vrlo lak način da se konsultuju sa lekarima iz Beograda ili Niša putem video poziva.

Usluge kućnih poseta i pregleda na klinici su, za sada, ograničene na Beograd i Niš i mogu se naručiti za manje od tri minuta. Uobičajeno vreme dolaska lekara/medicinskog osoblja na kućnu adresu je 15 do 20 minuta. Pregledi u ordinaciji/klinici kod željenog lekara se, takođe, zakazuju za manje od tri minuta dok pregled, nakon zakazivanja, može početi u roku od 30 do 60 minuta, u zavisnosti koliko je pacijent udaljen od klinike u kojoj je zakazao pregled.

Video poziv se može zakazati odmah ili u bilo kom drugom terminu koji odgovara pacijentu. Sve što vam je potrebno je dobra Internet konekcija, smart telefon ili kompjuter/laptop.

Cene usluga u aplikaciji

Cene kućnih poseta su najpovoljnije u Srbiji i one su i do više od 30% niže od trenutnih cena kućnih poseta, dok je usluga 30-minutnog video poziva niža od pregleda na klinici za 10% kod istog lekara.

Cene pregleda na klinici (koji se zakazuju preko aplikacije GDC Visit Me) iste su kao i na klinici.

Značaj za lekare i medicinsko osoblje

Pored brige o pacijentima, kompanija GDC lekarima i medicinskom osoblju obezbeđuje znatno bolje uslove za život i rad u svojoj zemlji - brži razvoj karijere, vidljivost na domaćem i međunarodnom tržištu i neograničene mogućnosti koje se tiču zarade, sticanja novih znanja i napredovanja.

Aplikacija je besplatno dostupna na Google Play Store i AppStore linkvoma.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.