RNIDS predstavio nove ćirilične fontove, preuzmite ih besplatno! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RNIDS predstavio nove ćirilične fontove, preuzmite ih besplatno!

Etar RNIDS, autora Petra Stošića, je novi font koji Registar nacionalnog internet domena Srbije poklanja svima.

 RNIDS predstavio 4 nova ćirilična fonta besplatno preuzimanje Izvor: SmartLife / RNIDS

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) predstavio je nove fontove srpske ćirilice - Etar RNIDS - čime je obeležio jedanaestu godišnjicu od početka registracije domena .срб.

O familiji fontova Etar RNIDS, koji se mogu besplatno preuzeti na veb-sajtu RNIDS-a, govorio je njihov autor, grafički dizajner Petar Stošić. Autor je objasnio da su na raspolaganju četiri fonta, dva uspravna i dva Italic, svaki u dve težine, što je sasvim dovoljno za obradu tekstova, ali i zahtevnije dizajnerske poduhvate, kako za veb tako i za štampu, i pomenuo da su kreirani sa željom da budu nosioci različitih vrsta dizajna.

"Tipografski, pismo pripada grupi grotesknih sanserifa čiji je najpoznatiji predstavnik Helvetika, no, u odnosu na Helvetiku pod značajnim je uticajem kaligrafije", objasnio je autor.

Etar RNIDS je izrađen u WOFF2 i OTF formatima, a moguće ga je koristiti i na latinici, što ga čini izuzetno fleksibilnim za upotrebu. U galeriji ispod možete videti kako izgledaju novi fontovi:

Etar RNIDS je četvrta familija fontova koju Registar nacionalnog internet domena Srbije poklanja besplatno, pa ćete odlaskom na njihov sajt takođe imati priliku da preuzmete Areal RNIDS (Olivera Stojadinović), Orto RNIDS (Ana Prodanović) i Lingva RNIDS (Petar Vasilić), čije primere možete videti u nastavku.

Areal RNIDS

Orto RNIDS

Lingva RNIDS

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

E, ovo je vec revolucija. ;-)