Rise with SAP Leadership Forum održan u Beogradu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rise with SAP Leadership Forum održan u Beogradu

Na najvećoj godišnjoj konferenciji za korisnike fokus je bio na novim tehnologijama i idejama kako bi poslovanje bilo održivo, odgovorno i profitabilno.

 Rise with SAP Forum Izvor: SAP

Kompanija SAP je u utorak, 19. septembra, u Beogradu održala godišnji forum za korisnike i partnere iz regiona Zapadnog Balkana pod nazivom "Rise with SAP", na kojem su predstavljene najnovije tehnologije i ideje zahvaljujući kojima poslovanje postaje održivo, odgovorno i profitabilno.

Forumu su prisustvovali korisnici koji su od najeminentnijih SAP eksperata iz Srbije i regiona saznali šta RISE with SAP omogućava. Radi se o sigurnoj migraciji trenutnih ERP podataka i procesa u Cloud. Svakoj od kompanija će na personalizovan način biti dostupan odgovarajući ERP softver, usluga transformacije, poslovne analitike i ekspertiza partnera kako bi bezbedno svoje poslovanje migrirala na Cloud.

 Rise with SAP Forum_1.jpg Izvor: SAP

Posebno interesovanje kod posetilaca Rise with SAP Leadership Foruma izazvao je panel "Build your business case in cloud" tokom kojeg su predstavnici kompanija Galenika, Sport Vision Group i United Group, koje već koriste SAP Cloud rešenja: SAP S/4HANA Cloud, Customer Data Cloud, CX portfolio razmenili iskustva i pomogli budućim korisnicima da lakše donesu odluku o transformaciji svog poslovanja. Svi učesnici panela su se složili da je nekada bilo nazamislivo implementirati SAP rešenja za godinu dana, što je danas slučaj i da im je SAP pomogao da otklone tehničke i organizacione izazove sa kojima su se susretali u poslovanju, te da ne postoji dilemma da li preći na Cloud. Za taj proces neophodna je samo dobra interna analiza u kompaniji kada da se to uradi, šta od rešenja da se integriše i kako, i zaključak je da Cloud donosi pristup svim podacima na jedan klik što pojednostavljuje i ubrzava procese.

"RISE with SAP Leadership Forum je bio prvi veliki događaj posle nekoliko godina. Broj prisutnih i pažnja sa kojom su pratili konferenciju, dokazuje relevantnost tema koje je SAP kao partner za digitalnu transformaciju ponudio. U ovakvim vremenima, organizacije se konstantno suočavaju sa promenama – bilo interno ili eksterno, i ponosna sam što vidim korisnike kao što su Galenika, Sport Vision ili United Group da naglašavaju važnost inovacija i orijentisanost na budućnost". izjavila je Džozefin Gala, direktorka SAP za region Jugoistočne Evrope.

 Josephin Galla Direktorka SAP Jugoistčna Evropa Izvor: SAP

"Izuzetno mi je drago da smo posle višegodišnje pauze organizovali skup posvećen SAP korisnicima u našoj regiji. Tema ovogodišnjeg skupa je bila RISE with SAP, odnosno ponuda softvera i usluga za prelazak u SAP Cloud koju vidimo kao važan deo strategije naših korisnika", rekao je Branislav Sekulović, direktor SAP Zapadni Balkan.

 Branislav Sekulović_Direktor SAP Zapadni Balkan.jpg Izvor: SAP

Podaci su odavno postali izuzetno važni za svaku kompaniju i uspešnost poslovanja zavisi od načina primene podataka sa kojima se raspolaže. Zbog toga je jedna od tema bila stvarna vrednost podataka koje kompanije poseduju i mogućnosti objedinjenja tih podataka radi temeljne analize i donošenja optimalnih poslovnih odluka.

Održivo poslovanje

 Rise with SAP Forum_2.jpg Izvor: SAP

Održivost u poslovanju je relevantnija nego ikad. Kompanije su pod pritiskom da budu transparentne sa svojim podacima i procesima. SAP poseduje rešenja za upravljanje održivošću za ESG izveštavanje, klimatske akcije, cirkularnu ekonomiju i društvenu odgovornost.

SAP rešenja za održivost poseduju funkcionalnost i karakteristike specifične za svaku industriju koje kompanijama pomažu da kreiraju održivo poslovanje kroz operacije, iskustva i finansijske uvide u svoje osnovne poslovne procese.

Koliko je ova tema važna pokazuje nedavno istraživanje koje su sproveli Oxford Economics i SAP. U istraživanju je učestvovalo preko 2000 ispitanika pripadnika najvećeg nivoa menadžmenta iz kompanija koje posluju širom sveta i zajednički je zaključak da je održivost prepoznata kao pokretač efikasnijeg poslovanja, da doprinosi boljoj reputaciji brenda i da korisnici i zaposleni očekuju od kompanija da su posvećene ciljevima održivosti i u krajnjem slučaju održivost je ta koja povećava profit. Čak 63% ispitanika je odgovorilo da njihove kompanije već imaju definisan plan kada se govori o održivosti. Taj plan se najčešće fokusira na upravljanje otpadom, emisiju ugljen dioksida i korišćenje energije iz obnovljivih izvora. Ono što je ispitanicima izuzetno važno jeste stvaranje bezbednog, raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja. Čak 91% ispitanika daje prioritet kompanijama koje zagovaraju različitost i inkluzivno radno okruženje, dok 76% tvrdi da je raznovrsno radno okruženje ključ za uspeh inicijativa za održivost. Ispitanici su se takođe fokusirali na razvoj veština i sposobnosti radnika (89%), većina kaže da u svojim kompanijama praktikuju prekvalifikacije ili mogućnosti za usavršavanje postojećih zaposlenih.

Partneri ovogodišnjeg Rise with SAP Leadership Foruma su bili Axians, B4B, Coming, Eviden, ITBO, M&I Systems Group, Nites, Planetsoft, Sapiens Solutions, Sinfon, Wireless Media.

Posetite SAP News Center. Pratite SAP na Twitter nalogu @SAPNews.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA