Adidas je brži na kratke staze, ali Nike i dalje vodi u trci | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adidas je brži na kratke staze, ali Nike i dalje vodi u trci

Adidas je izašao iz teškog perioda nakon raskida saradnje sa Kanjeom Vestom, ali Nike je skoro duplo uspešniji.

 Trčanje po putu Izvor: SmartLife / KapitalRS

Ovo je bila godine obnove, kako za Adidas, tako i za Nike, s obzirom da je globalni "lockdown" iza nas i prošla su vremena kada ljudi nisu kupovali sportsku opremu i obilazili teretane.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Adidasa i Nike-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Akcije Adidasa skočile su za 44,5% ove godine nakon što je izašao iz teškog perioda izazvanog raskidom ugovora sa Kanjeom Vestom. Adidas je morao da raskine ugovor nakon kontraverznih izjava ove zvezde, ali najveći problem je bio što je linija proizvoda Yeezy povezana sa Kanjeom vredna 1,3 milijarde dolara skinuta sa polica. Međutim, kompanija je uspela da proda Yeezy patike u vrednosti od 500 miliona dolara i verovatno će uspeti da proda i ostatak koji drži u zalihama. Ove godine je glumica Dženi Ortega sa svojom kolekcijom postala lice Adidasa, što je pomoglo kompaniji da nastavi da osvaja američko tržište na kojem suvereno vlada Nike. Rast Adidasa u Evropi ostao je jak u periodu nakon COVID-a i potražnja iz Kine sada je porasla.

Najveći svetski sportski brend, Nike, nije imao sjajnu godinu na tržištima. Akcije su mu pale za 13%. Sporiji tržišni rast uticao je na profit tokom protekle godine. Međutim, sa prihodom od 42,65 miliona dolara, Nike zarađuje skoro duplo više od Adidasa.

S druge strane, komercijalno uspešan ženski svetski kup verovatno se isplatio njegovom sponzoru, a to bi sa ponovnim lansiranjem brenda Kobe moglo da podstakne rast prodaje ove godine.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Deo problema za obe kompanije, a posebno za Nike, bio je usporavanje ekonomskog rasta u Kini. Kina obuhvata 17% ukupne prodaje Nikea, te su nedavna negativna revizija prognoze za kineski ekonomski rast u kombinaciji sa problemima na kineskom tržištu nekretnina zabrinuli investitore.

/PROMO TEKST/

Deutsche Bank smatra da će cena akcija Adidasa dostići 225 evra. S druge strane, Wedbush prognozira da će Nike porasti na 131 dolar.

Izvori: MT4 platforma za trgovanje, Financial Times, Statista, Seeking Alpha, Forbes, MarketWatch

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Čim sam video reklame za one prevarante KapitalRS odmah mi je sve bilo jasno ko piše

Beogradska priča

Ne pomišljajte da napustite kuću bez brendirane obuće, može policija da vas uhapsi!

beogradska seljačina

Samo Nike je za prave seljake. Adidas je za ove građaniste & srednjoškolce.