Za sve ljubitelje kafe: Naučite kako da trgujete cenom akcija Starbucks-a | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za sve ljubitelje kafe: Naučite kako da trgujete cenom akcija Starbucks-a

Autori Igor Žeželj Autori Ilija Baošić Izvor Promo

Volite kafu? Volite Starbucks? Još više ćete voleti trgovinu cenom akcija ove kompanije!

 Kako trgovati cenom akcija Starbucks Izvor: SmartLife / KapitalRS

Starbucks je kompanija koju ne treba posebno predstavljati. Ovaj američki lanac kafića jedan je od najvećih i najprepoznatljivijih brendova na svetu. Na nestabilnom tržištu na kojem su akcije u padu, Starbucks je prevladao taj trend. Akcije kompanije su skočile 16,97% u poslednja tri meseca i gotovo 7% u poslednjem mesecu.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Starbucks-a na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič Kako trgovati cenom akcija. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Kompanija je objavila izvrsne rezultate, beležeći rekordnih 8,4 milijardi dolara kvartalnih prihoda koji su povećali rast na već razvijenom američkom tržištu. Početkom jeseni, Starbucks je najavio velike planove za širenje svog tržišta s najvećim potencijalom, Kine. Tokom sledeće tri godine kompanija planira da poveća broj svojih lokala u Kini za 50% na više od 9.000. Iako ovom širenju prete ograničenja u Kini protiv koronavirusa, kineske vlasti nedavno su najavile da će svoja ograničenja ublažiti, za šta analitičari kažu da je signal da će Kina okončati svoju politiku nulte tolerancije prema koronavirusu.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Većina investicijskih banaka je projektovala pad u poslovanju kompanije Starbucks ove godine - uglavnom zbog zabrinutosti u pogledu gubitka unosnog ruskog tržišta nakon povlačenja u maju zbog invazije na Ukrajinu. Neki takođe navode zabrinutost zbog usporavanja ekonomskog rasta, iako još uvek nema dovoljno dokaza o usporavanju poslovanja kafića. Trenutna ciljna cena Credit Suisse je 103 dolara.

Izvori: Marketwatch, Bloomberg, Insider Intelligence

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA