Skok

Zlato i srebro sjaje usred nagle eskalacije geopolitičkih napetosti na Bliskom Istoku

Cene zlata i srebra su skočile usled sukoba Izraela i Hamasa.

Izvor: SmartLife / KapitalRS

Cene zlata i srebra su skočile tokom sedmice nakon terorističkog napada u Izraelu, koji je izazvao zabrinutost investitora da bi se situacija mogla pogoršati i potencijalno dovesti do oružanog sukoba između Izraela, Sirije i Irana.

Investiciono društvo "KapitalRS" iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata i srebra preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič "Kako trgovati cenom zlata online". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Tokom protekle sedmice, cena zlata skočile je za 3,8%, a cena srebra porasla za 7,04% nakon vesti da je teroristička grupa Hamas izvršila napade i zauzela teritorije unutar Izraela.

Zemlja je u procesu neutralisanja tih snaga, ali mogla bi se razviti humanitarna kriza u kojoj bi desetine ili stotine hiljada mirnih Palestinaca mogle da preplave susedne zemlje poput Egipta, Sirije ili Jordana, što bi potencijalno moglo da destabilizuje te zemlje ili, u najgorem slučaju, dovede do toga da te zemlje budu uvučene u sukob. U svakom slučaju, što duže traje sukob, to će veći uticaj imati na cene zlata i srebra, jer će ulagači potražiti sigurno utočište za svoja sredstva.

Svaka eskalacija ili, na primer, nasilni masovni protesti verovatno će generisati veću podršku za zlato i srebro. U međuvremenu, rat u Ukrajini se nastavlja, dok su napetosti na Korejskom poluostrvu i dalje visoke, a odnosi između SAD i Kine vrlo loši.

Investicione banke takođe se drže zlata, a Morgan Stanley predviđa da će cena zlata ove godine porasti na 2.075 dolara, dok Goldman Sachs veruje da će zlato porasti na 2.050 dolara.

Izvori: MT4 platforma, CME Group

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Tagovi