Jedna od najstarijih škola u Srbiji dobila savremenu računarsku opremu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od najstarijih škola u Srbiji dobila savremenu računarsku opremu

Telekom Srbija nastavlja opremanje informatičkih kabineta u osnovnim školama.

  Izvor: Telekom Srbija/Promo

Jedna od najstarijih škola u Srbiji, osnovana 1807. godine, Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Donjem Milanovcu, dobila je savremeno opremljen računarski kabinet zahvaljujući donaciji kompanije Telekom Srbija i projektu "Stvaramo znanje".

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prilikom svečanog otvaranja informatičkog kabineta, koje je upriličeno u nedelji kada se obeležava 212 godina od osnivanja škole, direktorka Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković istakla je da se projekat "Stvaramo znanje" realizuje u okviru programa "Pokrećemo pokretače" kojim Telekom Srbija nastoji da osnaži pokretače pozitivnih promena u svom okruženju.

"Ovim projektom želimo da pružimo podršku našem obrazovnom sistemu, kao i mladim generacijama koje su osnovni stub našeg društva, obezbeđujući savremene uslove za rad, kako učenicima, tako i njihovim nastavnicima. Kroz opremanje informatičkih kabineta u osnovnim školama želimo dodatno da utičemo na podizanje nivoa digitalne pismenosti, jer su digitalne komunikacije danas usko povezane sa učenjem. Korišćenjem savremenih tehnologija u školama, učenici mogu na pravi način da upoznaju njihove prednosti i da se informišu o potencijalnim opasnostima. Projekat "Stvaramo znanje“"smo pokrenuli 2017. godine, a do sada smo opremili 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola širom zemlje. Veoma smo ponosni što je škola u Donjem Milanovcu, kao jedna od najstarijih škola u Srbiji, dobila savremenu računarsku opremu uz pomoć koje će od sada svoje znanje sticati mnoge generacije učenika", izjavila je Marija Bošković.

Marija Bošković
Izvor: Telekom Srbija/Promo

Škola "Vuk Karadžić" jedna je od 20 škola koje je Telekom Srbija ove godine opremio informatičkom opremom, a koje su građani odabrali tokom internet glasanja.

Direktor škole Damjan Stevkić naveo je da su u akciju glasanja bili uključeni svi zaposleni, roditelji učenika, stanovnici Donjeg Milanovca i okoline.

"Iako smo malo mesto, uspeli smo da prikupimo veliki broj glasova i dobijemo milion dinara koje je kompanija Telekom Srbija opredelila za nabavku opreme za informatički kabinet. Ovo je daleko najznačajnija donacija koju je škola dobila u proteklih nekoliko godina i ja bih se još jednom zahvalio kompaniji Telekom Srbija na značaju koji pridaje razvoju obrazovanja u svim krajevima Srbije. Sredstva su utrošena za nabavku laptop računara, pametnih tabli i prateće opreme, čime smo zaokružili opremanje novog kabineta informatike koji će obogatiti nastavu i olakšati usvajanje znanja kroz digitalne sadržaje", rekao je Damjan Stevkić.

Damjan Stevkić i Marija Bošković
Izvor: Telekom Srbija/Promo

Pored osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milanovca, sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i školama OŠ „Đura Jakšić“, Čurug, OŠ „Doža Đerđ“, Gunaroš, OŠ „Branko Ćopić“, Lukićevo, OŠ „Sava Munćan“, Kruščica, OŠ „Jovan Popović“, Susek, OŠ „Majur“, Majur, OŠ „Sveti Sava“, Popučke, OŠ „Petar Vragolić“, Ljubovija, OŠ „14. oktobar“, Barič, OŠ „9. maj“, Sastavci, OŠ „Sveti Sava“, Toponica, OŠ „Karađorđe“, Rača, OŠ „Milan Munjas“, Ub, OŠ „Sreten Lazarević“, Prilike, OŠ „Branko Radičević“, Sedlare, OŠ „Dositej Obradović“, Vražogrnac, OŠ „Branko Radičević“, Trgovište, OŠ „Stana Bačanin“, Leposavić i OŠ „Vuk Karadžić“, Žitni Potok.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

TELEKOM SRBIJA - POMOĆ ŠKOLAMA

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA