Telekom Srbija unapređuje efikasnost poslovnih procesa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija unapređuje efikasnost poslovnih procesa

Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija potpisali Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih.

  Izvor: mts

U cilju realizacije Projekta organizacione transformacije kompanije Telekom Srbija i potrebe za unapređenjem efikasnosti poslovnih procesa postignut je dogovor između poslovodstva i reprezentativnih sindikata Telekoma Srbija.

Imajući u vidu da je broj zaposlenih u kompaniji mlađih od 30 godina ispod 1%, a broj zaposlenih starijih od 50 godina skoro 50% od ukupnog broja zaposlenih, jasno je da Telekom Srbija mora da promeni starosnu strukturu zaposlenih kako bi adekvatno odgovorio na sve tehnološke promene i izazove na tržištu. Realizacijom ovog Sporazuma stvaraju se preduslovi za prijem mladih ljudi različitih kadrovskih profila.

Sporazumom se definišu kriterijumi, način, postupak i dinamika optimizacije broja zaposlenih kroz program dobrovoljnog odlaska.

U kompaniji Telekom Srbija poslednjih 15 godina periodično se raspisuju konkursi za dobrovoljni odlazak zaposlenih pod veoma stimulativnim uslovima. Ovakvi konkursi nailaze na veliko interesovanje, tako da je u navedenom periodu više hiljada zaposlenih dobrovoljno prihvatalo ponuđene uslove. Ono što ovaj konkurs razlikuje od svih ranijih  jeste da je kompanija obezbedila do sada najveći budžet za realizaciju programa za dobrovoljni odlazak  i to po najboljim uslovima za zaposlene. 

Sporazum su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, izvršni direktor za ljudske resurse Draško Marković, predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije Slavoljub Kandić i predsednik Sindikata Telekoma Srbija Miroslav Joksimović.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi