Od ognjišta do televizora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od ognjišta do televizora

Izvor mts

Televizija je uvek u centru pažnje.

 Izvor: mts

Emitujući toplotu i svetlost, vatra je čoveku služila da ga zaštiti od zveri i za pripremanje hrane, a ognjište je imalo ulogu mesta okupljanja. Sa evolucijom čoveka menjale su se i okolnosti u kojima živi, ali potreba za postojanjem mesta okupljanja nije iščezla.

Kada je te davne 1958. godine Televizija Beograd pokrenula emitovanje eksperimentalnog programa, ulogu ognjišta preuzela je jedna kutija koja svetli i otvara prozor u svet. Od tada televizija je pretrpela promene i danas je znatno modernija.

Crno-belu sliku zamenila je slika u boji, a sa analognog emitovanja se prešlo na digitalni signal. Ni ponuda kanala više nije ista kao pre. Danas televizijski paketi imaju više od dve stotine kanala.

Osnovni paket mts televizije konstantno raste i uvećava broj kanala u osnovnoj ponudi. Početkom ove godine "pojačan" je sa pet novih RTS kanala: RTS Život, RTS Drama, RTS kolo, RTS Trezor i RTS Muzika.

Probrani igrani program iz bogate riznice RTS-a, stvarane poslednjih 60 godina, sada je ekskluzivno dostupan mts TV korisnicima.

Tehnologija se menja, javljaju se novi mediji, ali televizija kao oganj dvadeset prvog veka je i dalje centralno mesto okupljanja. Ipak, dobre navike ne treba menjati.

Da li se slažete?

(mts)

Tagovi

mts

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi