Za kratke dogovore koristite SMS | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za kratke dogovore koristite SMS

Tempo savremenog života svakodnevno menja navike, pa je tako već odavno nezamislivo poznavati osobu koja ne poseduje mobilni telefon.

  Izvor: mts.

Činjenica je da su ovi uređaji olakšali, ubrzali i u potpunosti promenili način komunikacije među ljudima. Kako bi uopšte mogao da radi, telefon koristi elektromagnetne (EM) talase i emitujući signal povezuje se sa baznom stanicom koja taj signal registruje i prosleđuje dalje u mobilnu mrežu. Budući da se svakodnevno koriste, telefoni su napravljeni tako da ne zrače više od maksimalno propisanih vrednosti koje se smatraju bezbednim, ali zbog efekta zagrevanja koji imaju i preventive radi, poželjno je pridržavati se saveta za pravilnu i umerenu upotrebu.

Savetuje se izbegavanje dužih razgovora, menjanje strane glave na koju je telefon naslonjen tokom razgovora, dok se u slučajevima kratkih dogovora uvek preporučuje slanje poruka. Prilikom razgovora, kada je najčešće prislonjen uz glavu, mobilni uređaj emituje jači signal kako bi neometano mogao da održava vezu sa baznom stanicom dok traje poziv. Korišćenjem SMS poruka smanjuje izloženost zračenju telefona, budući da je trajanje signala kraće, a udaljenost uređaja od tela veća.

Ovi i slični saveti o pravilnoj upotrebi mobilnih telefona predstavljeni su na portalu www.kakokomuniciras.rs koji je Telekom Srbija pokrenuo u okviru kampanje "Biraš kako komuniciraš". Cilj je da se korisnici upoznaju sa time kako radi mobilna mreža i kako da smanje svoju izloženost signalu koji telefon emituje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi