Telekom Srbija ulaže u obrazovanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija ulaže u obrazovanje

Na Mokroj Gori počinje izgradnja novog kampusa Mokrogorske škole menadžmenta. Polaznicima će na raspolaganju biti i amfiteatar "Mihailo Pupin - Telekom Srbija". Kusturica: "Na ovom prostoru se samo ubijalo. Sad je škola najvažnija".

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Telekom Srbija je kompanija čije je strateško opredeljenje da pomaže obrazovanje. Kada nam se Mokrogorska škola menadžmenta obratila sa ovom idejom o otvaranju kampusa, nismo imali dilemu da li da deo budžeta uložimo u to jer će ova sredstva otići u plemenitu svrhu. Edukacija i obrazovanje moraju da budu stub našeg društva“, rekao je generalni direktor  kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk.

Amfiteatar ovog kampusa će nositi naziv Mihailo Pupin - Telekom Srbija, a na prostoru od 450 kvadratnih metara, koliki će biti kampus, nalaziće se tri radne učionice, biblioteka i prateći sadržaji.

Osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević kaže da će ovo sigurno biti najmoderniji amfiteatar na ovom prostoru, a izgradnja počinje 1. septembra i biće završena na vreme za Vivaldi forum sledeće godine.

"Budžet za izgradnju ovog kampusa je 200.000 evra, a ideja je da na zidu kampusa bude uklesano ime svakoga ko doprinese izgradnji", rekao je Janićijević.

Emir Kusturica je Mokrogorskoj školi menadžmenta ustupio zemljište za izgradnju kampusa. Njegove reči će dugo odzvanjati:

"Na prostoru gde su se samo klali i ubijali, najvažnija je škola. Nije mala stvar graditi školu u vremenu kada je potpuno izmenjen sistem vrednosti. Nadam se da će ova škola ljudima davati znanje, u ovom vremenu kada su pametni telefoni i sve drugo, osim čoveka".

Mokrogorska škola menadžmenta je inače institucija za poslovno obrazovanje odraslih, osnovana 2009. godine sa svrhom da kroz programske sadržaje škole unapređuje lični razvoj svojih studenata, organizacija iz kojih oni dolaze i privredni ambijent uopšte. Kroz programske sadržaje Mokrogorske škole menadžmenta na godišnjem nivou je uključeno više od 1.000 studenata iz najboljih domaćih i regionalnih kompanija.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA